25 فروردین موتور برق چیست؟
موتور برق تجهیزی است که انرژی مکانیکی حاصل از عملکرد موتور احتراقی را توسط ژنراتور به انرژی الکتریسیته تبدیل می کند. امروزه برای استفاده از وسایل برقی در فضاهایی خارج از بافت شهری مانند ویلاها، باغ ها، استخر و آب نماها که از شبکه سراسری برق بی بهره می باشند از موتوربرق استفاده می شود. در زمان قطع برق شبکه سراسری نیز برای تامین برق اضطراری دستگاه های کوچک یا خانه های مسکونی، مطب پزشکان و موارد مشابه، موتوربرق مورد استفاده قرار می گیرد. در این محتوا به موتور برق کوچک و قابل حمل پرداخته ایم، در عمل موتور برق و موتور ژنراتور هر دو یک محصول می باشند اما به این دلیل که در میان مخاطبین، نوع پرتابل آن به موتوربرق مشهور است، هر دو به صورت جدا توضیح داده شده اند، شما می توانید جهت آشنایی با انواع ژنراتور به بخش مربوط در سایت مراجعه نمایید. هر دو این محصولات موتور ژنراتور بوده و همانطور که از نامشان مشخص است دارای یک موتور و ژنراتور می باشند و وظیفه تولید نیروی الکتریسیته یا برق را بر عهده دارند.
هایپر صنعتی فامکو ارائه دهنده انواع موتور برق با سوخت های گازوئیل، بنزینی و گازی، در سایزهای متنوع از موتور برق کوچک قابل حمل (پرتابل) یا کیفی تا سایزهای بزرگ در توان های مختلف می باشد.
انواع موتور برق
موتور برق ها را می توان بر اساس چهار متغیر دسته بندی کرد:
انواع موتوربرق بر اساس سوخت مصرفی
یکی از موارد ضروری و مهم برای خرید موتور برق انتخاب سوخت آن است. موتوربرق از لحاظ سوخت به سه دسته تقسیم می شود:
- موتور برق دیزلی یا گازوئیلی (Diesel Generator)
- موتور برق بنزینی (Gasoline Generator)
-
موتور برق گازی (Gas Generator)
- گاز شهری CNG
- گاز مایع LPG
- موتور برق نفتی بنزینی(موتور برق دوگانه سوز)
انواع موتوربرق بر اساس مکانیزم راه اندازی
- مکانیزم راه اندازی دستی یا هندلی: این مکانیزم اکثرا در موتور برق های بنزینی کوچک استفاده می شود و همان طور که از نامش مشخص است نیاز به نیروی انسانی دارد.
- مکانیزم راه اندازی استارتی: یک مکانیزم راه اندازی الکتریکی است که معمولا در موتور برق های بزرگ استفاده شده و پس از چرخاندن سوئیچ انرژی ذخیره شده در باتری، باعث روشن شدن موتور برق می شود. لازم به ذکر است که در تمامی موتور برق ها سیستم هندلی وجود دارد و در برخی از سیستم های راه اندازی موتور برق ها تلفیقی از مکانیزم راه اندازی استارتی و هندلی (دستی) می باشد.
- مکانیزم راه اندازی امرجنسی یا ATS (تابلوی امرجنسی): در این مکانیزم زمانی که برق قطع می شود تابلو به موتور برق فرمان روشن شدن می دهد. پس از گذشت حدود ۱۰ ثانیه به صورت اتوماتیک موتور برق روشن شده و جریان الکتریسیته را وارد مدار می کند. این مکانیزم در ساختمان ها و مکان هایی که نیاز به وصل سریع برق اضطراری دارند مورد استفاده قرار می گیرد مانند مطب ها، فروشگاه ها، سالن های ورزشی و مراکز صنعتی کوچک و غیره.
نکته: در صورتی که موتور برق خریداری شده دارای تابلو امرجنسی یا ATS نبوده شما می توانید با خرید موتور برق های استارتی و مشورت با واحد فنی تابلو برق اتوماتیک را به صورت جدا خریداری کرده و برای استارت اتومایتک به موتور برق نصب بفرماید.
انواع موتوربرق بر اساس شاسی
موتور برق ها از لحاظ شاسی به دو دسته کانوپی دار و بدون کانوپی (اوپن) تقسیم می شود.
کانوپی یا اتاق سایلنت چیست و چه ضرورتی دارد؟
کانوپی به محفظه ای گفته می شود که برای جلوگیری از صدا های ناشی از موتور برق مورد استفاده قرار می گیرد که به اصطلاح، به آن اتاق سایلنت هم گفته می شود. ضرورت استفاده از کانوپی به علت صدای زیاد موتور برق ها، مخصوصا موتوربرق های بزرگ که می توانند یک منبع آلودگی صوتی باشند بیشتر احساس می گردد و دستگاه را تبدیل به موتور برق سایلنت می کند. وجود کانوپی در موتور برق در مکان هایی مانند ساختمان ها و مجتمع های مسکونی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
موتور های بدون کانوپی یا کاور
معمولا موتور برق هایی که کاور ندارند در توان های بالا یعنی تا ۱۵ کیلووات در مراکز صنعتی نیز به کار برده می شود و چون در فاصله ۷ متری قرار می گیرند صدا تا حد امکان پایین تر می آید و نیازی به وجود کانوپی یا اتاقک سایلنت نیز نخواند داشت.
کاربرد موتور برق
مدل ها و برند های متفاوتی از موتوربرق در سراسر جهان وجود دارد و در هر منطقه ای که جریان برق وجود ندارد یا به صورت موقت قطع شده از موتور برق استفاده می شود.
از کاربردهای موتور برق یا مولد الکتریکی می توان به استفاده در باغ و ویلا های خارج شهر، جوشکاری سیار، کارگاه های عمرانی کوچک، مزارع و کشتزار ها، زمین های کوچک کشاورزی، تامین برق ماینر، هیئت های مذهبی و تامین روشنایی مورد نیاز مراسم کوچک، مصارف خانگی که موتور برق پرتابل و قابل حمل مورد نیاز است نام برد.
اجزاء موتور برق
موتور برق از اجزاء بسیار متعددی تشکیل شده است. در حالت کلی اجزاء اصلی یک موتور برق ساده که از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند عبارتند از:
- موتور احتراقی
یکی از اجزاء اصلی موتور برق، که مهمترین وظیفه را بر عهده دارد موتور احتراقی آن می باشد و قسمت تامین کننده نیروی محرکه است. موتور انرژی مکانیکی را برای تبدیل آن به انرژی الکتریکی یا برق تامین می کند.
- مولد برق ژنراتور
الترناتور یا ژنراتور وظیفه تبدیل انرژی مکانیکی دریافتی از موتور به انرژی الکتریکی را بر عهده دارد. در موتوربرق ها معمولا از نوع دو پل یا ۳۰۰۰ دور استفاده می شود.
- سیستم تنظیم کننده ولتاژ یا AVR
این سیستم وظیفه بالانس مقدار جریان ولتاژی که از سیستم خارج می شود و همچنین عمل قطع جریان در صورت ایجاد نوسانات را در صورت نیاز بر عهده دارد.
- مخزن سوخت
در این بخش از سیستم سوخت رسانی بسته به نوع موتور برق تفاوت هایی وجود دارد:
- در حالت کلی منبع ذخیره موتور برق گازوئیلی کوچکتر ازموتور برق بنزینی است و در موتور برق گازی مخزن سوخت وجود ندارد.
- حجم مخزن در مدل های گازوئیلی و بنزینی باید به اندازه ای باشد که بتواند حداقل به میزان ۱۰ ساعت کارکرد دستگاه با ۵۰ درصد توان نامی سوخت ذخیره کرده و ظرفیت روشن نگه داشتن دستگاه را داشته باشد.
- روغن
به دلیل کارکرد مداوم اجزاء موتوربرق و تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی و ساییدگی هایی که رخ می دهد، جهت به حداقل رساندن سایش و در نتیجه آسیب در موتور و سایر اجزا از سیستم روغن کاری استفاده می گردد.
فرم نظر در این زمان بسته است.